Epilarea cu ceară este o metodă clasică de îndepărtare a părului inestetic, și este o soluție perfectă și accesibilă tuturor femeilor care își doresc o piele catifelată.

Tratamentul post-epilare asigura menținerea unui tegument sănătos și reduce riscul apariției foliculitei. Înainte de toate este important să știți că o epilare cu ceară garantează o piele fină pentru aproximativ trei săptămâni.

Creată în general pe bază de rășină și ceară naturală de albine, ea favorizează mult mai puțin dezvoltarea părului pe sub piele.

Față de alte medote de epilat, în cazul epilarii cu ceară trebuie să așteptați că părul să fie suficient de lung pentru o nouă epilare, chiar dacă multe produse „promit” îndepărtarea celor mai scurte fire de păr.

Dacă vă veți epila în permanență cu ceară, firul de păr va crește mai rar și mai fin, pentru că este smuls din rădăcină.

Există 2 tipuri de ceară, și anume de unică folosință și reutilizabilă.

Recomandat, din punct de vedere al igienei este epilarea cu ceară de unică folosință. Așa aveți certitudinea că nu există riscul transmiterii de bacterii sau posibile boli pentru că nu există utilizatori anteriori de la care să apară. Orice salon unde se lucrează profesionist, va exista doar ceară de unică folosință.

Firul de păr trebuie să aibă o lungime de cel puţin jumătate de centimetru

Dacă te-ai hotărât că metoda epilării cu ceară este cea care ţi se potriveşte, atunci trebuie iei în considerare că înainte de a merge la salon trebuie să lăsaţi să crească firul de păr până la minimum 5 mm pentru zona membrelor şi 2 mm pentru zona pubiană. Efectul va ţine circa două săptămâni iar lungimea firului de păr nu va depăşi 0,5 mm.

Epilarea cu ceară face firul de păr mai gros şi mai rezistent – FALS!

De multe ori auzim acest lucru însă cel mai probabil persoanele care au lansat acest zvon obişnuiau să folosească lama de ras. Epilarea cu ceară îndepărtează părul din rădăcină iar rezultatul nu are cum să fie altul decât un fir de păr mai moale, iar cu cât şedinţele de epilare sunt mai dese cu atât firul de păr va creşte mai greu.

Piele iritată şi roşeaţă? Depinde de tipul de piele

Unele persoane cu pielea sensibilă se pot confruntă cu o uşoară înroşire a zonei epilate şi eventual cu iritaţii în primele zile. Însă acestea sunt reacţii normale şi vor dispărea în câteva ore sau cel târziu în ziua următoare. Totuşi, pentru a grăbi procesul de vindecare a pielii este indicat să eviţi sauna, băile fierbinţi sau saloanele de bronzat şi să exfoliezi zona epilată în mod regulat, pentru a preveni creşterea firelor de păr crescute pe sub piele care pot duce la iritaţii şi o piele inestetică.

Îmi va schimba ceara culoarea pielii? Deloc!

Multe femei se tem că procedeul de smulgere a firului de păr va determina o depigmentare a pielii însă acest lucru este complet fals. Este recomandat totuşi ca după epilarea cu ceară, dacă te expui la soare, să masezi zona cu cremă de protecţie solară pentru a preveni atât iritaţiile cât şi o posibilă schimbare a tonului pielii.

În loc să îţi faci griji că ceara ţi-ar putea schimbă culoarea pielii, ar trebui să fii mai prudentă cu mersul la saloanele de bronzat, ale căror pericole sunt numeroase şi deloc de neglijat. Pe lângă faptul că poate provoca pete pe suprafaţa pielii, solarul poate creşte cu până la 75% riscul de a dezvolta melanom, o formă agresivă a cancerului de piele, ce face anual peste un milion de victime.

Evită analgezicele înainte de epilare – doar un mit!

Circulă anumite zvonuri conform cărora ar trebui evitată administrarea de analgezice înainte de epilarea cu ceară deoarece acestea pot provoca reacţii alergice. Însă lucrurile stau exact pe dos: administrarea de analgezice este chiar indicată deoarece ingredientele din acestea pot minimiza disconfortul din timpul sesiunii de epilat şi durerea va fi mult mai uşor de suportat. Ceea ce ar trebui într-adevăr să eviţi sunt produsele pe bază de cafeină, cum sunt: cafeaua, băuturile răcoritoare sau energizantele, care pot sensibiliza nervii de la nivelul epidermei şi fac din epilat o procedură asemănătoare torturii medievale.

Înainte de a lua o hotărâre în ce priveşte metoda de a scăpa de părul nedorit este recomandat să faci o vizită la medicul dermatolog pentru un control de rutină pentru că există şi contraindicaţii: persoanele care suferă de diabet, boli renale, boli hepatice sau boli ale pielii (eczeme,psoriazis) sunt mult mai predispuse la infecţii ale pielii.

Important după epilarea cu ceară :

  1. Nu te expune la soare
    Poate că ți se pare că acum, proaspăt epilată, ești gata pentru a îmbrăca perechea preferată de bikini, însă pielea ta este sensibilă în acea zona și are șanse mari să fie afectată de razele UV. Acest lucru poate duce la daune permanente provocate de soare sau la hiperpigmentare !
  2. Nu merge la piscină
  3. Nu te exfolia în acea zona
    Epilatul cu ceară îndepărtează, pe lângă firele de par, și primul strat al pielii, compus din celule moarte, așa că orice tip de scrubbing îți poate distruge permanent pielea . Însă, după câteva zile, e important să îndepărtăm celulele moarte cu un ser de exfoliere pentru a preveni creșterea firelor în piele.
  4. Evită sauna
    Aburul deschide porii, ceea ce face ca părul să iasă la suprafață. Te face să crezi, în mod eronat, că nu ai fost epilată cum trebuie. În plus, bacteriilor le plac locurile calde și umede, așa că mai bine eviți o zi, două, sauna.
  5. Evita să te dai cu autobronzant
    … pentru simplul motiv că pielea ta ar putea fi grav iritată de chimicalele pe care le conține autobronzantul. În plus, sunt mari șanse să te bronzezi neuniform în acea zona.
  6. Evită cosmeticele care conțin ingrediente artificiale
    Ne referim la parfumuri, loțiuni de corp, săpunuri sau alte cosmetice care folosesc arome și coloranți artificiali.

La Liana Sugar Beauty folosim ceară liposolubilă, Epilleve, de cea mai bună calitate, de unică folosință, cu benzi, pentru epilarea zonelor mari (picioare, brațe, abdomen, fese, lombar etc). Pentru zonele sensibile (intim, axilă, mustață) folosim pastă de zahăr. Puteți alege din ofertele noastre de epilare combinată (ceară+pastă de zahăr) ceea ce vi se potrivește cel mai bine! Epilarea se realizează în condiții de maximă siguranță și igienă. (mănuși și cearșaf de unică folosință)

 

Tratamente Preț sugaring Preț ceară
Picioare lung 110 70
Picioare scurt 60 40
Brațe 60 40
Abdomen 40 30
Fese 40 30
Lombar 30 20
Mustata/Barbie 20 -
Linie Bikini 20 -
Interfesier 30 -
Intim total 80 -
Axila 30 -

Pachete epilare combinată ceară + pastă de zahăr

1.Picioare lung + brațe + intim total + axila = 180 de lei

2.Picioare lung + intim total + axila = 150 lei 

3.Full body sugaring= 300 de lei