Metodă de presodrenaj limfatic constă în presarea controlată a anumitor zone ale corpului (picioare abdomen, brațe) prin intermediul unui echipament legat la o unitate de comandă. Echipamentul se prezintă sub forma unui costum care conține un număr variabil de camere de aer. Fiecare cameră de aer se umflă și se desumfla individual, începând de la extremități către corp. Compresia și decompresia camerelor de aer sunt controlate de un microprocesor.

Tehnica de presodrenaj limfatic este folosită în tratarea  insuficienței sistemului venos și limfatic cât și pentru îmbunătățirea următoarelor probleme: picioare umflate, picioare grele, eliminarea toxinelor și retenția de apă în țesuturi. Presoterapia reactivează circulația sanguină și limfatică , stimulând drenajul și implicit eliminarea toxinelor acumulate în organism. Asociată cu alte terapii cum ar fi cavitația sau electrostimularea, este un tratament ideal pentru a optimiza rezultatele împotriva celulitei, a acumulărilor adipoase și a retenției de lichide.

Efectul benefic al metodei de  presodrenaj limfatic constă și în îmbunătățirea oxigenării țesuturilor periferice și la detoxifierea generală a organismului. De asemenea, presoterapia este indicată persoanelor cu edeme limfatice, atât de natură congenitală cât și postchirurgicală sau post traumatice. Presoterapia acționează și asupra aparatului muscular prin înlăturarea senzației de febră musculară care apare în urma efectuării unui program intens de exerciții fizice, sau în perioade de recuperare după intervenții chirurgicale sau ortopedice.

Presoterapia a început să fie folosită în domeniul estetic în urmă cu 15 ani. În comerț se găsesc foarte multe aparate de presoterapie, însă pentru a obține rezultate satisfăcătoare este important ca aparatele să permită reglarea presiunii pe fiecare zonă în parte, în funcție de exigențele fiecărei persoane tratate. Presiunea maximă exercitată nu trebuie să depășească presiunea arterială minimă pentru a nu se bloca alimentarea țesuturilor cu sânge oxigenat. Presoterapia se utilizează în principal pentru tratamentul membrelor inferiore, deoarece aceste zone prezintă cele mai multe probleme de tip circulator și este indicată în toate cazurile în care se recomandă masajul manual.

În prezent există dispozitive care combină tehnica de presodrenaj limfatic cu căldură localizată infraroșu și cu electrostimularea, la care se poate adaugă împachetarea cu diferite substanțe anticelulitice sau tonifiante, amplificând efectele de reducere a celulitei și de eliminare a toxinelor totodată cu scăderea timpului alocat unui tratament complet de remodelare corporală.

Un tratament complet de presodrenaj limfatic presupune un ciclu de 10-15 ședințe, efectuate cu regularitate, câte 2-3  ședințe pe săptămână.

De asemenea orice tratament de remodelare care include mai ales cavitație sau lipolaser trebuie să se încheie cu o ședință de 30 minute de presodrenaj limfatic.

Contraindicații presodrenaj limfatic:
  1. Tromboză venoasă profundă, tromboflebita
  2. Insuficiență cardiacă, ocluzie arterială
  3. Dermatite sau leziuni ale pielii
Durată Preț (RON) Ofertă
40 min 70 10+2 gratis
60 min 100 10+2 gratis