Cicatricile post acneice sunt cea mai frecventă complicație a acneei vulgare. Ele sunt rezultatul vindecării vicioase a leziunilor inflamatorii (pustule, noduli și chisturi). Cicatricile post acneice apar secundar pierderii colagenului de la nivelul dermului, ca reacție la un proces inflamator puternic.

Sunt mai frecvente la pacienții care “storc” leziunile de acnee și la cei cu forme severe.

Acneea este întâlnită la 90% dintre adolescenți, iar la 15-20% dintre aceștia persistă și la vârsta adultă.

TRATAMENTUL CICATRICILOR POST ACNEICE LA LIANA SUGAR BEAUTY

Tratamenul cicatricilor post acneice este unul complex, personalizat, ce necesită proceduri multiple și perioade de recuperare de până la câteva zile. Tratamentul permite recuperarea cicatricilor în proporție de 80-90%.

Din păcate, tratamentul cicatricilor post-acnee nu este unul standard. În funcție de tipul dominant al acestora, se va stabili o schemă personalizată, cu terapii combinate, efectuate la intervale variabile, ce vor avea că rezultat ameliorarea progresivă a aspectului cicatricilor, până la dispariția definitivă a acestora!

Tratamentul cicatricilor se va iniția întotdeauna după vindecarea leziunilor active de acnee.

1. Microneedeling sau mezoterapia fracționată

Este un tratament rapid și eficient ce stimulează sinteza naturală de colagen la nivelul pielii. Procedura se realizează cu un dispozitiv medical ce utilizează microace ce perforează pielea la adâncimi variabile, la care se adaugă un cocktail de aminoacizi, vitamine și acid hialuronic.

2. Peelingul chimic

Este procedura dermato-cosmetică ce utilizează acizi cu diferite concentrații ce provoacă o arsură chimică controlată la nivelul pielii. În funcție de adâncimea cicatricilor, substanța se poate aplica la nivelul întregii fețe sau strict la nivelul leziunilor, stimulând regenerarea straturilor profunde și, în final, atenuarea până la dispariția totală a cicatricilor.

TratamentePreț
microneedling300 lei
microneedling 3+1 gratis900 lei
peeling chimic250 lei
peeling chimic 3+1 gratis750 lei