Totul despre acnee: ce este și cum o tratăm?

Acneea este o afecţiune inflamatorie cronică a foliculului pilosebeceu, localizată la nivelul feţei, gâtului, toracelui anterior și toracelui posterior.

Deşi acneea este considerată în principal o boală a adolescenţei (întâlnită la aproximtiv 80% dintre aceștia), toate grupele de vârstă pot fi afectate.

Tabloul clinic

Polimorfismul lezional este reprezentat alături de comedoane (puncte albe sau negre) de papule și pustule foliculare, noduli, chisturi, uneori excoriații (acneea excoriată) și cicatrici de diferite tipuri. Poate varia semnificativ de la o acnee comedoniană uşoară la boala sistemică fulminantă.

Considerată uneori o afecțiune minoră, acneea poate cauza traume psihice, senzația de nesiguranță, inferioritate, având un puternic impact psiho-social.

Simptome ale acneei

Există diferite forme de acnee. În prima instanță poate apărea sub forma comedoanelor (puncte negre și albe), fiind vorba aici despre acneea retențională.

Dar acneea poate fi însoțită de inflamații, coșuri și leziuni mai mari. Într-un mediu lipsit de oxigen, bacteriile prezente în mod normal pe piele pot să se înmulțească și să creeze substanțe inflamatorii care se întind în straturile pielii.

Aceasta este acneea inflamatorie. În general, aceste doua forme de acnee coexistă și acest lucru se numește acnee mixtă. Afectează 60% dintre pacienții cu acnee.

Cauzele apariției acneei

Deși etiopatogenia este incomplet elucidată, numeroase date pledează pentru participarea următorilor factori:

  1. Predispoziția genetică;
  2. Factorul hormonal (pubertate, sindrom premenstrual, sarcina etc);
  3. Factorul microbian (P. acnes, P. granulosum, stafilococ epidermidis);
  4. Factorul imunologic;
  5. Stresul;
  6. Medicamente: corticoizi, antitiroidine, antitusive, expectorante, sedative, vitamina B12, sărurile de litiu;
  7. Produse cosmetice (acneea cosmetică);
  8. Substanțe chimice clorate: acneea la clor;
  9. Factori fizici: radiații ionizante (razele X);
  10. Alimentația – excesul de dulciuri și grăsimi este factor favorizant.

Tratament acnee personalizat la Liana Sugar Beauty

Fiecare tratament se individualizează și răspunde diferit, de aceea și rezultatele pe același tip de acnee pot fi diferite de la individ la individ, în funcție de factori generali, hormonali, genetici sau constituționali.

Tratamentul este unul complex și se individualizează în funcție de forma clinică, extinderea, vechimea, tratamentele anterioare sau după vârsta pacientului. 

La Liana Sugar Beauty folosim 4 tratamente specifice pentru acnee: Pressensa AcnHeal, PB Serum Multivit și Echilibrium (seruri enzimatice), peelingul Pure Peel ClinicCare, phytopeelingul Juliette Armand, cu protocoale diferite de lucru pentru fiecare dintre ele. Ca regulă generală de tratament se pregătește pielea pentru curățare și extracție de comedoane prin demachiere, tonifiere și aplicare de peelinguri enzimatice. După extracții se dezinfectează tenul și se folosește electrodermul care produce o ușoară electrocauterizare a pustulelor. Urmează aplicarea de fiole de mezoterapie specifice sau a peelingurilor chimice în cazul acneei papulo-pustuloase sau a unei măști phytopeeling, după caz. Tenul se calmează apoi cu măști îmbogățite cu ingrediente active de calmare și antibacteriene. Mai folosim la final de tratament cască de oxigenoterapie și cromoterapie cu lumina albastră, pentru efectul ei bactericid. Ultimul pas, aplicarea cremei de final cu SPF 80+

TratamentePreț
Tratament acnee Pressensa: 3+1 gratis250 lei
Abonament 4 sedinte: 3+1 gratis (frecvența o ședință la 2 săptămâni)750 lei
Peeling chimic acnee Pure Peel ClinicCare: 3+1 gratis250 lei
Abonament 4 ședințe Pure Peel Clinic Care (frecventa o ședință la 3 săptămâni)750 lei
Tratament acnee cu o fiolă PB Serum: 3+1 gratis250 lei
Abonament 6 ședințe acnee PB Serum + CADOU o cutie PB SERUM DAILY cu 14 fiole PB SERUM pentru continuarea tratamentului acasă1500 lei
Phytopeeling acnee Juliette Armand: 3+1 gratis 250 lei