Ce este microdermabraziunea facială?

Microdermabraziunea este un tratament facial rapid, cu efecte spectaculoase în ceea ce privește îmbunătățirea aspectului tenului, redându-i acestuia luminozitatea și fermitatea în doar câteva minute.

Tratamentul, cunoscut și sub numele de ”lunch peeling”, este o bună alternativă la peelingul chimic, fiind o metodă rapidă, non-invazivă și complet nedureroasă de a îndepărta stratul cornos al pielii. Îndepărtarea celulelor moarte la suprafața pielii ajută la o mai bună regenerare celulară și la reechilibrarea fibrelor de colagen și elastină, fiind stimulată producția de noi celule.

Microdermabraziunea cu diamante este folosită cu succes pe orice tip de ten, indiferent de vârstă, având rezultate spectaculoase atât în ceea ce privește îmbunătățirea aspectului tenului, cât și în ameliorarea imperfecțiunilor faciale cauzate de acnee, îmbătrânire sau expunerea la soare.

Cum acționează tratamentul de microdermabraziune?

Prin îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii cu ajutorul dischetelor abrazive cu pulbere de diamant hipoalergenic, tratamentul stimulează membrana bazală să producă noi celule, ce sunt împinse la suprafață, realizându-se astfel o regenerare a pielii din interior spre exterior.

Mai mult, tratamentul de microdermabraziune facială deschide temporar o fereastră către straturile profunde ale pielii, astfel că absorbția substanțelor active aplicate ulterior pe piele este mult crescută. Din acest motiv se recomandă ca imediat după tratamentul de microdermabraziune să se realizeze și un tratamant de mezoterapie facială unde sunt aplicate diverse seruri și concentrate active în funcție de nevoile tenului (ten uscat/deshidratat, ten gras sau acneic, ten lipsit de vitalitate, riduri).

Efectele microdermabraziunii:

 1. tenul este curățat și devine mai luminos
 2. acneea este ameliorată și tratată
 3. sunt eliminate petele, punctele negre și coșurile
 4. ridurile sunt estompate
 5. are loc regenerarea celulară și tisulară
 6. cicatricile sunt uniformizate (cele superficiale)
 7. pielea produce mai mult colagen și elastină
 8. îmbunătățește elasticitatea pielii
 9. pielea se hidratează mai rapid natural
 10. reface tenul afectat de soare
 11. zonele decolorate sunt uniformizate cu restul tenului
 12. regenerează și întinerește tenul
 13. tratează keratozele

De câte ședințe este nevoie pentru a avea rezultate?

Rezultatele în cazul tratamentului de microdermabraziune nu întârzie să apară, astfel că încă de la prima ședință tenul devine strălucitor, elastic, cu mai puține imperfecțiuni și pori dilatați, având o culoare uniformă și o piele mai netedă și fermă.

În cazul în care se dorește rezolvarea anumitor probleme se recomandă efectuarea a 4-6 ședințe la 7-14 zile distanță, urmând apoi efectuarea lunară a unei ședințe de întreținere.

Îngrijire post tratament

După tratamentul de microdermabraziune facială pielea are nevoie de o hidratare suplimentară, așa că este indicată folosirea acasă a unei creme hidratante, cu un factor ridicat de protecție UV.

Se recomandă să se evite pe cât posibil sauna și expunerea la soare imediat după o astfel de ședință, iar exfolierea pielii și utilizarea de substanțe ce pot irita pielea sunt contraindicate timp de câteva zile după ședința de microdermabraziune.

Contraindicații microdermabraziune:

 1. acnee activă 
 2. dermatite 
 3. eczeme 
 4. herpes activ 
 5. răni deschise 
 6. cancer de piele 
Tratamente Preț
microdermabraziune 20 minute 100 lei