Dacă vă confruntați cu pete hiperpigmentare, atunci trebuie să aflați că soarele este cel mai mare inamic al pielii în acest caz. În mod evident, petele devin mai accentuate din cauza expunerii la soare, fiindcă organismul produce melanină, un pigment natural care colorează pielea, pentru a o feri de arsuri. Atunci când melanina este secretată mai mult în zonele expuse acțiunii soarelui, cu precădere pe față, dar și pe gât, umeri și brațe, apar petele pigmentare care pot fi extrem de neatrăgătoare. Alături de soare, sunt și alți factori care declanșează petele hiperpigmentare, cum ar fi schimbările hormonale din sarcină, înaintarea în vârstă sau folosirea medicamentelor.

Cea mai eficientă metodă prin care puteți evita petele hiperpigmentare este reducerea pe cât posibil a expunerii la soare, iar în timpul expunerii utilizarea obligatorie a cremelor de protecție solară. Dacă vă confruntați deja cu pete, există câteva metode de a le reduce prin mici schimbări în rutina de îngrijire:

  • Crema SPF nu trebuie să lipsească din geantă. Indiferent de anotimp, trebuie să utilizați produse care conțin factor de protecție solară. Chiar dacă nu sunt la aceeași intensitate ca vara, razele solare acționează asupra pielii și iarna, mai ales când se reflectă în stratul de zăpadă.
  • Limitarea expunerii la soare și căldură. Este recomandat să stați la plajă doar la orele dimineții, înainte de 11.00 și după 17.00, atunci când razele solare nu sunt atât de intense.
  • Exfolierea pielii. Eliminarea celulelor moarte de la suprafața pielii cu produse speciale, ce conțin particule fine, ameliorează aspectul neuniform al pielii.
  • Consumul de alimente bogate în antioxidanți și vitamina C. O dietă bogată în fructe și legume protejează pielea împotriva pigmentării. Betacarotenul din morcovi, cartofi dulci, varza kale și spanac crește factorul de protecție solară care se află în mod natural în piele.

Dacă vă confruntați cu pete hiperpigmentare, însă doriți să le estompați printr-o metodă non-invazivă, fără a apela la un tratament laser, alături de aceste obiceiuri sănătoase, vă recomandăm tratamente care vor reduce aspectul petelor și vor uniformiza culoarea tenului, hidratându-l intens: Pressensa Whitening si PB Serum Radiant. 

Bazate pe oxigen hiperbaric sau mesopen, tratamentele transmit în dermul profund seruri speciale compuse din ingrediente cu rol de diminuare a petelor maronii de la nivelul tenului: 

Brightnesse Glutation 600 (Glutation 600,Vitamina C 5% - cocktail de antioxidanți selectivi, care previn apariția ridurilor și a petelor, îmbunătățind aspectul tenului deteriorat de soare.

Whitenesse Glutathione 1200( Glutation 1200, Vitamina C 20%, Colagen marin 1% - formulă sinergetică pentru tratamentul hiperpigmentațiilor severe și fotoîmbătrânirii pielii. Neutralizează radicalii liberi, redă luminozitate și uniformizează textura pielii.)

PB Serum Radiant ( Keratinaza KerA PB333 (1%) , Vitamina C (20%) - stimulează reînnoirea celulară și revitalizarea pielii, multiplică efectul ingredientelor de 4 ori, facilitând penetrarea în straturile profunde ale pielii, efect antioxidant, reduce producția de melanină, protejează integritatea celulară, previne și corectează pigmentarea pielii)

În completarea tratamentului de la salon recomandăm continuarea unei îngrijiri zilnice care să conțină cremele Pressensa WhitExtreme, DefencExtra 80 SPFși serurile PB Serum Daily Radiant,  ce conțîn agenți iluminatori și de uniformizare a culorii tenului, produsele fiind extrem de necesare pentru menținerea rezultatelor obținute în timpul tratamentului.

TratamentePrețOferte (3+1 gratis)
Oxigen Hiperbaric + Pressensa300 lei900 lei
Mesopen + Pressensa300 lei900 lei
Oxigen Hiperbaric + PB Serum300 lei900 lei
Mesopen + PB Serum300 lei900 lei